• 15 januari 2025

  • TivoliVredenburg Utrecht

  • Congres

Haalbaar en betaalbaar

Na de succesvolle editie van het congres 'Hybride in de warmtetransitie; de vragen beantwoord' nu het vervolg.

De warmtetransitie blijft complex, vooral nu netcongestie een steeds grotere rol speelt. De verandering van de politieke context zal merkbaar zijn voor alle belanghebbenden. Hoe kunnen we gezamenlijk de doelstellingen van 2030 behalen? Welke rol spelen gemeenten? En welke haalbare invulling kan er gegeven worden aan de prestatieafspraken door woningcorporaties?

Er is een divers programma in voorbereiding waarbij er ook aandacht zal zijn voor de conclusies die naar voren zijn gekomen uit het Demonstratieproject Hybride warmtepompen in de gebouwde omgeving.

Sprekers

Remco de Boer

Energiedeskundige , auteur van Droomland en podcaster van Studio Energie

Onlangs publiceerde Remco de Boer zijn boek Droomland over het energie- en klimaatbeleid van vooral deze eeuw. Het boek gaat over de paradox tussen het stellen van onrealistische klimaatdoelstellingen en de bereikte successen in de energietransitie. Droomland is het ontnuchterende verhaal van een kwart eeuw energie- en klimaatbeleid. Over dromen als wenkend perspectief, en dromen die vooral bedrog zijn. En over de rekening die intussen meeloopt.

Huib van Essen

Gedeputeerde Ruimtelijke ordening, Omgevingsvisie, Energie en Klimaat - Provincie Utrecht

Huib van Essen is lid van Groen-Links en sinds 2019 is hij gedeputeerde van de provincie Utrecht met onder andere ruimtelijke ontwikkeling en energietransitie in zijn portefeuille. Sinds de statenverkiezingen van 2023 is hij ook verantwoordelijk voor de portefeuilles milieu en bestuur. Huib van Essen is sinds 2019 namens provincie Utrecht lid van het IPO-bestuur.

Hans-Peter Oskam

Directeur Beleid en Energietransitie bij Netbeheer Nederland

Alex Kaat

Zelfstandig adviseur: energietransitie, duurzaamheid; regulatory en public affairs

Alex Kaat is sinds 2019 zelfstandig adviseur in de energiesector op het gebied van beleidsontwikkelingen en pleitbezorging. Hij heeft in deze periode voor een reeks opdrachtgevers gewerkt zoals Holland Solar, NLHydrogen, TenneT, Greenpeace, Statkraft, de G40-gemeenten en NVDE. Eerder werkte hij voor Eneco, voor de internationale NGO Wetlands International en als beleidsadviseur in de Tweede Kamer. Elke vier weken publiceert hij een artikel in Energeia.

Peter Cool

Bestuurslid Vereniging voor Duurzame Warmte

Peter Cool is één van de initiatiefnemers van het Demonstratieproject Hybride warmtepompen in de gebouwde omgeving om de toepasbaarheid, prestaties, besparingen en het comfort van de hybride warmtepomp goed in beeld te brengen. Gedurende 2 winters zijn de prestaties van 200 hybride installaties in verschillende type woningen gevolgd zonder dat er verdere aanpassingen aan de woningen zijn gedaan. De resultaten van het project hebben de betrokken partijen verrast.

Elisabeth van den Hoogen

Dagvoorzitter

Elisabeth heeft ruim 23 jaar ervaring met het leiden van debatten en bijeenkomsten. Zowel het politieke spel als vele beleidsthema's en maatschappelijke kwesties hebben haar interesse. Elisabeth leidt diverse activiteiten van Hybride Verwarmd.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich kosteloos inschrijven voor het congres. Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.