In het kader van de klimaatdoelstellingen moet het gasverbruik van huizen fors omlaag.
De hybride warmtepomp kan daar om verschillende redenen van toegevoegde waarde zijn. Met een hybride warmtepomp daalt het gemiddelde gasgebruik in een woning met 75%. Daarmee is het een haalbare en betaalbare oplossing.
In de meeste situaties kan de hybride warmtepomp zonder grote aanpassingen in de bestaande woning worden geïnstalleerd. Daarom past een hybride uitstekend in de visie om tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten, een duurzaam en comfortabel verwarmde gebouwde omgeving te realiseren en de uitstoot van CO2 aanzienlijk terug te brengen.
Ook op het gebied van netcongestie kan hybride een belangrijke rol spelen. Ons elektriciteitsnetwerk wordt zwaar belast. Netcongestie onstaat wanneer de vraag naar elektriciteit het vermogen van het elektriciteitsnet om deze te leveren overschrijdt. Dat gebeurt op piekmomenten wanneer veel gebruikers tegelijkertijd stroom verbruiken. Of wanneer er beperkingen zijn in de infrastructuur van het net zelf, zoals onvoldoende capaciteit van transmissielijnen of transformatoren. De vraag naar ruimte groeit sneller dan dat het net kan worden uitgebreid. Netcongestie leidt tot stroomuitval, verminderde betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet en hogere kosten voor consumenten. Een hybride warmtepomp zorgt voor meer stabiliteit en efficiëntie in de energievoorziening door de keuze tussen gas en elektriciteit als bron.
Meer weten over de kansen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of neem dan deel aan één van onze evenementen. We zien ernaar uit u te ontmoeten!